Poslovni informacioni sistemi

Odabrana poglavlja iz IS - O predmetu PDF Štampa El. pošta

SADRŽAJ:

Upoznavanje sa osnovnim karakteristikama ERP rešenja, na primeru Microsoft Dynamics NAV (ranije Navision).

REALIZACIJA:

Predavanja nema. Vežbe se organizuju kroz radionice. U zavisnosti od broja prijavljenih studenata radionica se realizuje od 2 do 4 časa, jednom nedeljno . NAV može da se dobije od asistenata, za potrebe samostalnih vežbi i izrade seminarskog rada.

SADRŽAJ RADIONICE:

Tokom svakog termina, saradnici sa studentima detaljno prolaze kroz neku od osnovnih poslovnih funkcija ERP-a (Prodaja, Nabavka, Proizvodnja, Finansije, Resursi, Marketing ...), i realizuju relevantne scenarije.

ISPIT:

Ispit se polaže kroz izradu i odbranu seminarskog rada. Za seminarski rad, student prijavljuje scenario koji treba da realizuje kroz NAV. Kada se tema odobri student realizuje seminarski rad kroz fiktivnu obradu poslovnih funkcija iz scenarjia i u seminarskom radu prikazuje postupak realizacije. Seminarski rad student šalje asistentu na mail u prvoj nedelji ispitnog roka. Asistent obaveštava studenta o terminu odbrane putem mail-a.

NAPOMENA:

Softverski paket Microsoft Dynamics NAV je legalno dobijen od Microsoft Srbija za potrebe nastave. Studenti koji žele da na ovaj način polažu predmet Odabrana poglavlja iz Informacionih sistema moraju da prijave ovaj predmet kod dr Ognjena Pantelića. Student je obavezan da prisustvuje na polovini termina o čemu su studenti upoznati na uvodnim predavanjima.

 

Za dogovor oko teme Završnog rada, kao i o mogućnosti proširenja semiinarskog rada iz ovog predmeta za Završni rad, obavezno je doći na konsultacije kod Doc. dr Ognjena Pantelića.

 

 

 

Institucije

Predstojeći IT događaji

Anketa

Oblast koja me najviše interesuje je:
 

Samo za urednike
Početna | Publikacije | IT dešavanja | Ankete | Korisni linkovi

Copyright 2011 © Fakultet Organizacionih Nauka. Sva prava zadržana.
Jove Ilića 154, Beograd, Srbija, tel. +381 11 3950 800, fax. +381 11 461 221